Aromat

Hier vertellen wij je alles over Aromat. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Aromat.

Gebruik van Aromat

Aromat kan gebruikt worden als smaakmaker voor soepen, sauzen en vlees-, vis,- kip-, en groentegerechten en stoofschotels. Men kan Aromat gebruiken voor eiergerechten, of over de boterham met sla en radijs en komkommer strooien. Het smaakt in de tomatensoep. Men kan er een dressing mee verrijken. Aromat kan men zien als een alternatief voor zout, en kan daarom in alle mogelijke gerechten gebruikt worden waar een beetje zout aan toegevoegd kan worden of wat zonder deze toevoeging een beetje flauw van smaak is. Er is een speciale Aromat voor vleesbereidingen en een voor visbereidingen.

  • meer dan een jaarHoudbaarheid
  • KruidenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Aromat

Aromat is een kant-en-klaar kruidenmengsel. Het wordt gebruikt als smaakverfijner voor vele gerechten en bestaat uit kruiden en specerijen. De ingrediŽnten van Aromat zijn samengesteld uit: zout, smaakversterkers (E621, E627, E631), lactose, zetmeel, gehard plantaardig vet, ui, specerijen, aroma (met selderij), knoflook, maltodextrine, ui-extract, paddenstoelextract. Aromat is een product uit de Unilever fabriek.

De smaakversterker E621 is een monosodium glutamaat, een stof die wordt gewonnen uit granen of bieten. De stof wekt de eetlust op. De smaakversterker E627 is natriumzout van guanyzuur, een natuurlijk zuur dat wordt gewonnen uit gistextract en sardientjes. E627 versterkt de smaak in veel producten, waardoor veel minder zout nodig is. E631 is een natriuminosinaat, een natriumzout dat wordt gewonnen uit inosinezuur. Dit is een natuurlijk zuur dat vooral voortkomt uit dierlijke producten.

Naast de klassieke Aromat zijn er nieuwe varianten bijgekomen. Aromare is een Aromat met een melange van zeezout en diverse kruiden. Deze variant is bedoeld voor groente- en aardappelgerechten, vlees- en visgerechten en sauzen. Voor natium-arme gerechten is er een Aromat Natrium-arm. Daarnaast is er een speciale versie voor vlees, en voor vis en voorts is er nog een Aromat met tuinkruiden. Aromat is in de supermarkt verkrijgbaar. De potjes zijn langere tijd houdbaar, mits ze op een droge, koele en donkere plaats bewaard worden bij kamertemperatuur. Licht, vocht en warmte zullen ten koste gaan van de kwaliteit van Aromat.

Hoewel de productinformatie van Aromat aangeeft dat het geschikt is voor vegetariŽrs, rijmt dat feitelijk niet met het gebruik van de smaakversterkers E627 en E631. Mogelijke allergenen waar men op dient te letten zijn lactose, zetmeel en selderij.

Enkele gebruiksvormen van Aromat

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Aromat