Slagroomversteviger

Hier vertellen wij je alles over Slagroomversteviger. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Slagroomversteviger.

Gebruik van Slagroomversteviger

Je kunt de slagroomversteviger gebruiken voor het modeleren van slagroom op taarten. Zo zien de garneringen op taarten, gebak en koffie er fraaier uit. Je kunt met de slagroom met een spuit met kartelrand mooie decoratieve vormen maken. Je hebt maar een beetje poeder nodig, ongeveer 2 tot 3 gram voor 250 ml slagroom. De slagroom lukt het best als je de gewone of lang houdbare slagroom eerst een aantal uren in de koelkast koud laat worden voordat je gaat kloppen. Doe er wat slagroomversteviger (eventueel met suiker) door en klop de slagroom op. De slagroom is steviger en zal niet snel inzakken. De stevige slagroom kun je voor alle decoratiedoeleinden gebruiken.

  • raadpleeg de informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • HulpmiddelenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Slagroomverstevigers

Slagroomversteviger is een product dat je gebruikt voor het verstevigen van de slagroom. Het wordt verkocht in zakjes. Het zorgt er voor dat de slagroom langdurig stevigheid houdt en niet inzakt. Daarnaast zorgt de slagroomversteviger ervoor dat de slagroom de taarten en andere zaken die met slagroom bedekt worden, niet snel week worden. Het is een geur- en smaakloos product in poedervorm.

Slagroomversteviger wordt verkocht in de supermarkt van het merk dr. Oetker (blauwe zakjes onder de naam Klop-fix). Je vindt de slagroomversteviger bij de bakproducten. Bewaar de zakjes op een droge, donkere plaats. Zie voor de houdbaarheidsduur de informatie op de verpakking. De slagroomversteviger van dr. Oetker is samengesteld uit druivensuiker, gemodificeerd zetmeel en calciumfosfaten (E341). Omdat de slagroomversteviger van dr. Oetker druivensuiker bevat, is het niet nodig extra suiker aan de slagroom toe te voegen.

Enkele gebruiksvormen van Slagroomversteviger

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.