Ingrediënten

+ -
print

Chocolade beslag:

Voor de vulling:

Extra benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Taartvorm
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereiding chocolade cake:
  2. Doe 150 gram bruine en 7 in een metalen schaal.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Klop de en het suiker au bain marie op totdat de suiker opgelost is en er een schuimende massa ontstaat.
  5. Na ca. 10 minuten onstaat er een bruine dikke schuimige massa.
  6. Klop de massa nu koud tot een stevig schuim.
  7. Spatel in kleine hoeveelheden de gezeefde en cacao er voorzichtig doorheen.
  8. Stort het beslag in een ingevette taartvorm en bak de taartvorm in ongeveer 35 minuten af.
  9. Bereiding vulling:
  10. Hol de cake ca. 1 cm diep uit (ca. 1 cm vanaf de rand beginnen).
  11. Snijd de in de lengte doormidden.
  12. Bedek de uitgeholde cake met de gehalveerde .
  13. Klop de inhoud van het pakje saroma met de 100 mililiter 2 minuten en laat 5 minuten in de vriezer opstijven.
  14. Bestrijk de met de saromacreme.
  15. Klop de met de versteviger en suiker goed stijf (niet tot boter).
  16. Stort de op de en strijk deze met een spatel tot een gladde bol (molshoop).
  17. Rasp de over de slagroombol tot alles gelijkmatig bedekt is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
402 kcal
20%4824 kcal
Vetten
25 g.
35%300 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananen royal slagroomtaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Bananen royal slagroomtaart