Mokkataart

Ingrediënten

+ -
print

Eventueel voor de versiering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed als eerste de bodem van een springvorm met bakpapier.
  2. Splits vervolgens de .
  3. Klop het eiwit stijf met een snufje en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram en 1 zakje toe.
  4. Spatel de eidooiers er een voor een door.
  5. Zeef de en het boven een kom en spatel ze door het deeg.
  6. Strijk de helft van het deeg in de vorm en spatel 1 eetlepel cacaopoeder door de rest van het deeg.
  7. Verdeel met een theelepel de klodders cacaodeeg op het blanke deeg.
  8. Klop met de vorm 1-2 keer op het werkblad, zodat het chocodeeg een beetje zakt.
  9. Bak de bodem ca. 25 minuten in de oven op gas stand 2 en laat hem afkoelen.
  10. Snijd de bodem horizontaal doormidden.
  11. Klop 750 milliliter em espressopoeder stijf.
  12. Voeg beetje bij beetje toe, 2-3 eetlepels en 1 zakje .
  13. Strijk 1/3 van deze creme over de onderste deegbodem.
  14. Leg het ander deeg hier bovenop.
  15. Bestrijk de bovenkant met de rest van de creme en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast.
  16. Klop 200 mililiter stijf en doe hem in een spuitzak met grote opening.
  17. Versier de taart met toefjes , choco-mokkabonen en zilveren kralen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Mokkataart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mokkataart
VariatieAantalGang
Mokkataart5Taart en gebak
Wiener mokkataart1Taart en gebak
Stevige chocolade-mokkataart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%1504 kcal
Vetten
1 g.
2%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mokkataart