Ingrediënten

+ -
print

Voor de cake:

Voor de vulling:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 150 °C.
  2. Maak de volgens een basisrecept.
  3. Klop in een beslagkom de , suiker, met een mixer tot een lichte, romige massa (ca. 8-10 minuten).
  4. Klop de een voor een door het botermengsel.
  5. Zeef de boven de kom en spatel de luchtig door het mengsel.
  6. Doe het beslag in een bakvorm.
  7. Vet de bakvorm in en bak de ca 55 tot 60 minuten in de oven.
  8. Snijd de afgekoelde horizontaal twee keer door tot drie langwerpige plakken.
  9. Besprenkel de met 3 eetlepels likeur (of meer naar smaak).
  10. Hak de helft van de en alle bigarreaus grof.
  11. Giet de af en klop hem met een mixer tot een tamelijk gladde massa.
  12. Roer de gehakte erdoor met 3 eetlepels likeur en de bigarreaus.
  13. Bestrijk één plak met de helft van het ricottamengsel.
  14. Leg er een plak op, bestrijk deze met de andere helft van het mengsel en dek hem af met de laatste plak .
  15. Smelt de andere helft van de met 3 eetlepels likeur.
  16. Klop de stijf met de en meng de gesmolten met de rest van de likeur erdoor.
  17. Bestrijk de met de room.
  18. Garneer de met geraspte witte of chocoladekrullen.
  19. Tip:
  20. Even wat minder tijd...
  21. Geen probleem.
  22. Neem dan een kant en klare !
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, ricotta, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
953 kcal
47%3812 kcal
Vetten
67 g.
95%268 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
68 g.
26%272 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cassata-taart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Cassata-taart