Appeldiksap

Hier vertellen wij je alles over Appeldiksap. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Appeldiksap.

Gebruik van Appeldiksap

Appel diksap kan aangelengd worden met water en gedronken worden als appelsap. Vooral de appel diksap is om de neutrale smaal geschikt als suikervervanger in recepten. Het kan in veel recepten de kristalsuiker prima vervangen. Appel diksap kan gebruikt worden als onderdeel voor het mixen van drankjes. Het smaakt prima met ijs, yoghurt of fruit. U kunt van diksap ook heel goed caloriearme ijsjes maken door het diksap meteen zelfde hoeveelheid water aan te lengen en in te vriezen.

Algemene informatie over Appeldiksap

Appel diksap is ingedikt vruchtensap van appels en is in feite een geconcentreerd vruchtensap zonder verdere toevoegingen. Het sap wordt ingedikt door water uit het vruchtensap te halen, waardoor er ingedikte appelsap ontstaat. Voor het maken van 1 liter appel diksap heeft men 8 tot 10 kilo appels nodig. De appels worden verwerkt tot concentraat. Dit proces begint met het persen van het fruit. Bij de persing wordt door middel van centrifugeren het sap gescheiden van de troebele deeltjes. Het sap wordt vervolgens voorgeconcentreerd en gepasteuriseerd. Hierna wordt het sap gefilterd en via een vacuŁm indamper geconcentreerd tot een diksap. Hierna wordt het concentraat opnieuw gepasteuriseerd en in flessen gegoten.

Diksap vindt u in de supermarkt. Vaak staat het in de schappen bij de babyvoeding. Dit heeft vooral te maken met het feit dat diksap vanaf 4 maanden kan worden gegeven aan baby?s. Er zitten namelijk geen toegevoegde suikers in. Het is een siroop die aangelegd wordt met water. Diksap is geschikt voor alle leeftijdscategorieŽn. Voor hele jonge baby?s is het diksap soms nog niet goed verdraagbaar voor de darmpjes vanwege het hoge fruitzuurgehalte. Diksap valt overigens onder de babyvoedingwet, waardoor het onder scherpe controle staat. Diksap wordt veel gebruikt als drankje, als siroop door de yoghurt of als vervanger voor suiker. Het heeft een zoete smaak en smaakt naar appelsap. De sterke zoete smaak wordt bereikt door het hoge gehalte aan fructose. Het is rijk aan mineralen, vooral kalium. Aan diksap worden geen onnatuurlijke conserveermiddelen of geur- en kleurstoffen toegevoegd. Omdat diksap geen toegevoegde suikers bevat is het een caloriearm alternatief voor appelsap of siroop. Eenmaal geopend, bewaart u het diksap maximaal 3 maanden in de koelkast (maximaal 7 graden Celsius). Een ongeopende fles diksap is tot 12 maanden houdbaar.

Enkele gebruiksvormen van Appeldiksap

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Appeldiksap