Vruchtencompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Doe hetzelfde met de .
  3. Verwijder de schil van de tot het vruchtvlees bloot ligt (doe dat boven een bakje om geen sap te verliezen).
  4. Schep met een lepel de partjes uit de vruchtvliezen en druk het achtergebleven sap uit de helften.
  5. Was de , verwijder de pitten en snijd ze in stukjes met het vel erbij.
  6. Doe het in een roestvrij stalen pannetje.
  7. Voeg de appelblokjes, het citroenschijfje, de , de en de toe en breng het even aan de kook.
  8. Draai de warmtebron laag en verwarm twee minuten.
  9. Doe dan de perenblokjes erbij en laat nog even op restwarmte trekken.
  10. Doe er dan de , de en de inhoud van de bij.
  11. Verwijder de citroen en de en voeg de en de muntblaadjes toe.
  12. Maak de en de aan met een eetlepel koud .
  13. Warm de compote even op en roer er dan de en de doorheen.
  14. Laat de compote afkoelen, verdeel over 2 schaaltjes en serveer met een dotje slagroom erop.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Vruchtencompote

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Vruchtencompote
VariatieAantalGang
Rijstdessert met vruchtencompote1Nagerechten
Citruspuddinkje met ananas-vruchtencompote1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
70 kcal
3%280 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vruchtencompote