Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Voetbalfood

Lees de column van HildeBent u er al klaar voor? Negentig minuten van opperste concentratie in een oranje outfit is niet niets, daar is energie voor nodig. Zeker als daar het nodige gejuich, geroep en gespring, en in het slechtste geval ook nog wat emotionele tegenslagen, bij komen kijken. Gelukkig is er een heel scala aan WK-voedsel waar u op kunt teren.

Nee, ik heb het niet over de chocoladevoetballen, de bitterballen in oranje zak of de WK-juichkoekjes. Nee, gewoon simpel oranje voedsel. Daar is namelijk best het een en ander van te vinden, en bovendien is een groot deel daarvan nog gezond ook. Gelukkig maar. Want hoe spannender de wedstrijd, hoe meer we eten. Dat wordt dus heel veel eten.

Natuurlijk komen we als eerste uit bij worteltjes. Er is haast niets oranjeners dan die lekkere Hollandse wortels. En nog goed voor de ogen ook, dus kan de wedstrijd optimaal worden gevolgd. Of oranje paprika's, stukjes sinaasappel en nectarines. Allemaal gewassen met veel anti-oxidanten die voor een positieve invloed op de huid en bloeddruk zorgen. Vooral dat laatste is niet weg in deze zenuwslopende tijd. Inslaan dus, dat oranje eten. En ook leuk: een rood-wit-blauw-spiesje van aardbei, meloen en blauwe druif.

Overigens kan ik me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op heppie de peppie gezond eten. Dus ik zet ook gewoon maar wat ouderwetse voetbalsnacks als (paprika)chips, nootjes en frituursnacks op tafel. Met oranje dipsaus voor de finishing touch.

Ik ben trouwens maar wat blij dat onze nationale kleur oranje is. In Engeland is het echt alleen rood, blauw en wit, en in Duitsland en België moeten ze iets verzinnen met geel, rood en zwart. Die eerste twee zijn nog wel te doen.... maar zwart eten krijg ik alleen als ik iets een uur te lang in de oven laat staan. Oranje boven dus!

Bekijk ook

Met de vingers
Vanwege de neiging tot een afwisselend eetpatroon staat er tegenwoordig ook couscous in mijn voorraadkast. Ik wist natuurlijk wel van het bestaan, maar had deze rijst- of pastavervanger eigenlijk nooit buiten een restaurant gegeten. Maar nu heb ik het licht gezien, en haal ik mijn verloren couscoustijd in.

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven