Bouillabaise
- 125 milliliter olijfolie
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 1 prei, fijngehakt
- 1 selderijstengel, fijngehakt
- (als ik niet veel goesting heb om groenten te kuisen, neem ik 1 ui en 2 zakjes mosselgroenten)
- 2-3 laurierblaadjes
- 4 grote knoflookteentjes, uit de knijper
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 1-2 theelepel chilipasta of 1 spaans pepertje, naar smaak.
- 5 deciliter droge witte wijn
- 1 klein potje saffraandraadjes
- 1 theelepel honing
- 2 blikken gepelde tomaten of gehakte tomaten
- 3 liter visbouillon (gewoon 3 liter water met 6 visbouillonblokjes)
- zout en peper
- 1 kg verschillende soorten stevige vis, zonder graten, in stukken van ± 4 cm
- een 16 tal scampi
- 1 kg verse mosselen, goed geschrobd
- rouille (te koop in delhaize en carrefour) en croutons of stokbrood voor erbij
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Maaltijdsoepen
- Bouillabaise
- Melding maken