Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bouillabaise recept
Bouillabaise recept

Bouillabaise


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de olie in een grote kom en bak de ui(en) 12.5 min zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de prei en de selder (of de mosselgroenten) toe en bak het nog 10 min. Doe laurierblaadjes, knoflook, tomatenpuree en chilipasta (of pepertje) erbij. Laat alles een paar seconden bakken. Meng de wijn, saffraan, honing en tomaten erdoor. Laat het 20 minuten op een laag vuur koken. Voeg de visbouillon toen en peper en zout naar smaak. Laat het nog even sudderen en voeg de mosselen toe. Voeg de vis en scampi toe en laat ze zachtjes 2.5 minuten in de soep garen. Verdeel de soep onmiddellijk over de borden en leg er een crouton (of stukje stokbrood) bestreken met rouille in. Geef er aan tafel extra rouille en croutons (of stukjes stokbrood) bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bouillabaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven