Reebiefstukjes met knol- en bleekselderij en wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
- Houd 200 gram apart.
Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
Was de en hak deze zeer fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Kook voor de rode wijnsaus de met een gehakt , wat gemalen en de en de in tot de gewenste dikte. - Zeef de saus en klop er vlak voor het serveren enkele klontjes door.
Blancheer de knol- en de blokjes en verwarm ze vervolgens in een steelpan in weinig , maar zo dat ze niet overgaar worden.
Breng op smaak met en voeg op het laatst de gehakte toe.
Maak van ca. 200 gram van de een mooie zachte mousse en breng deze op smaak met wat room, en .
Voor de chips de resterende in dunne plakken snijden en frituren in olie van 175°C tot ze lichtbruin zijn.
Bestrooi de met en en bak ze mooi bruin in de .
Laat ze even doorgaren in een op 170 °C voorverwarmde oven gedurende ca 5 minuten.
Serveer de op een bedje van de selderijblokjes.
Leg hier een bolletje selderijmousse naast, schenk de saus langs het gerecht en garneer met de selderijchips.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij, bleekselderij, bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 314 kcal | 15% | 1256 kcal |
Vetten | 43 g. | 61% | 172 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |