Mosselen in Abdijbier
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Hannajobse
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Recept voor de mosselen:
Verwijder de mosselen die zich niet sluiten als je erop tikt met bijvoorbeeld een mes.
Indien dit nog niet gedaan is moet je de mosselen zelf schoonmaken door ze te schrobben en af te spoelen onder koud water.
Snijd de selderij in dunne plakjes en snijd de ui in halve ringen.
Smelt de boter in een stoofpot. - zodra de boter warm is, voeg je de groenten toe.
Als de groenten aangefruit zijn, voeg je de mosselen toe, kruid goed met vers gemalen peper en voeg het bier toe.
Laat een 4 tot 6 tal minuten koken tot de mosselen open zijn.
Vang het kookvocht van de mosselen op door een zeef en houd de mosselen warm
Recept voor de saus:
Smelt de boter in een pan, voeg er de bloem aan toe en roer tot een blonde roux.
Voeg het kookvocht toe onder snel en voortdurend roeren,
kook voor minimum 1 minuut en zet dan het vuur lager.
Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop de dooiers onder de room.
Klop het roommengsel met een vork doorheen de saus en breng de saus verder op smaak met kruiden naar eigen smaak.
Heerlijk met brood of frietjes en natuurlijk een Abdijbiertje. - Moselen zijn natuurlijk ook te bereiden met een Heineken biertje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 170 kcal | 8% | 680 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |