Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn
Maak de sjalotjes schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en snij deze in stukjes.
Maak de serehstengels schoon en kneus deze met de achterzijde van een mes.
Snij de levers eventueel kleiner en kook deze in het water(100 milliliter) met de knoflook en zout(2 theelepels) gaar.
Neem de lever uit het water(100 milliliter) en laat deze goed uitlekken.
Verhit de olie(6 eetlepels) in een wok.
Fruit de boemboe samen met de daun djeruk purut(3) en de sereh licht aan tot deze begint te geuren.
Voeg de levers, ketjap manis(8 eetlepels) en bruine suiker(40 gram) toe en bak alles goed door.
Verwijder de serehstengel(2) en serveer het geheel zo heet mogelijk.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.