Gebraden fazant uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van het takje en snijd deze zeer fijn.
    Hak de zeer fijn.
    Maak de schoon.
    Verwarm de oven voor op 120 graden C.
    Roer de gehakte en door de en zet apart.
    Wrijf de van binnen en van buiten in met en .
    Leg de in een nauwsluitende braadslee.
  2. Giet de kruidenolie erover.
    Bak de in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur, dek daarna af met aluminiumfolie en laat nog een extra uur in de oven bakken tot een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de dij, in de buurt van het bot, 82 graden C aangeeft.
    Haal uit de oven, dek af met een dubbel vel aluminiumfolie en laat op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens te snijden.
    Bedruip de om de 30 minuten tijdens het bakken met de hete olie en sappen uit de braadslee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Gebraden fazant uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies
RESET

Wij hebben de fazant vandaag gegeten en bereid volgens het recept. het was erg lekker!
Randy Wijker 22 februari 2017
Vandaag heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk en heel mals.
Margriet 25 september 2015
Dan heb je het geheel niet goed met braadvet overgoten. Wij hebben er nooit last van dat het vlees droog en taai wordt. M.v.g Jacko
jaccor 18 december 2013
Ik heb dit recept precies volgens het recept gemaakt. Maar het vlees was taai. Ik heb het idee dat er toch iets niet klopt aan dit recept.
Huib 9 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
511 kcal
25%2044 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden fazant uit de oven