Gevulde fazant met zoete appels, prei en tijm
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Spoel de en dep hem droog.
- Besmeer hem van binnen en buiten met .
- Pel en snipper de .
- Snijd de in ringen.
- Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
- Snijd het brood in blokjes.
- Verhit 1 eetlepel in een koekenpan en fruit een derde van de prei met alle appelblokjes en broodblokjes.
- Breng het op smaak met en .
- Vul de met het mengsel en sluit hem met cocktailprikkers.
- Leg de op de rug in een braadslee en leg er plakjes spek over.
- Bak de in het midden van de oven in 1 uur gaar.
- Snijd de in vieren.
- Verhit de rest van de in een koekenpan en fruit de rest van de prei.
- Voeg de toe en bak het geheel 10 minuten op laag vuur mee.
- Breng het mengsel op smaak met en voeg de toe.
- Warm het geheel nog even door.
- Verdeel het champignonmengsel over 4 borden en leg de erop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fazant met zoete appels42u20m
-
Recept
Fazant met appelschijven41u20m
-
Recept
Gebraden fazant uit de oven43u15m
-
Recept
Fazant met gebakken appel455m
-
Recept
Fazant met zuurkool43u20m
-
Recept
Fazant met paprika-roomsaus455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 105 kcal | 5% | 420 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |