Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tien opmerkelijke biersoorten

  Er zijn vele methodes waarop bier gebrouwd kan worden. Het ambacht wordt al eeuwenlang uitgeoefend. Daarom zijn er nu ook zoveel soorten verkrijgbaar. Onderstaande bieren zijn wel heel bijzonder. Of de diehard bierliefhebber deze bieren ook daadwerkelijk kan waarderen, valt te betwijfelen. Maar waarom zou je het niet eens proberen?

  Bananenbier
  Bananenbier is verkrijgbaar in een aantal Wereldwinkels. Het wordt gemaakt met fair trade bananen. Het bier komt oorspronkelijk uit Ghana. Het donker gouden bier heeft een frisse fruitige, tropische smaak. Je kunt het bier ook zelf maken. Het recept vind je op verschillende websites.

  Pizzabier
  Je zou denken dat pizzabier een Italiaanse uitvinding is, maar de oorsprong ligt in Amerika en is daar bedacht door een echtpaar in Illinois. Aan de gerst worden pizzakruiden toegevoegd. Het biertje zou lekker smaken bij de pizza. Je kunt het biertje rechtstreeks bij de webshop van de brouwerij bestellen (mammamiapizza.com).

  Bilk (bier met melk)
  Bier met melk is een Japans bedenksel. Het is bedacht in 2007 en bleek de oplossing voor het melkoverschot. De naam van het bier is Bilk en het bestaat voor 30 procent uit melk. Aanvankelijk sloeg het bier niet aan. De media begon er echter aandacht aan te besteden en nu is het biertje er razend populair.

  Champagnebier
  Na het rosébier is het niet zo verwonderlijk dat er ook champagnebier op de markt is gebracht. In België zijn er de merken Deus en Malheur die het bier in België brouwen, maar naar Frankrijk uitvoeren om te laten rijpen in de Champagnestreek. Maar het bier wordt (uiteraard ook) gebrouwen in de Champagnestreek, in Duitsland en de Verenigde Staten. Daar hebben ze een fles op de markt gebracht onder de naam Infinium. Er zijn slechts 15.000 exemplaren van gemaakt en je betaalt voor een fles ruim twintig dollar.

  Chocolade met donut bier
  Het chocolade donut bier was de opvolger van het pizzabier. Het werd geproduceerd door Brouwerij Shenandoah in Alexandria Virginia (Verenigde Staten). Het bier, stout met een alcohol percentage van 7 procent, sloeg waarschijnlijk niet aan bij het grote publiek. De brouwerij is recentelijk gestaakt met het brouwen van het naar chocolade en donut smakende bier. Op dit moment hoopt de brouwerij meer succes te bereiken met bier met een …. wortel smaak.

  Crème brûlée bier
  In New York bevindt zich Brouwerij Southern Tier Brewing Company waar ze van een toetje een bier hebben gemaakt, het crème brûlée bier. Het is een donker, zwaar bier met een alcoholpercentage van 9,6 procent.

  Koffiebier
  Dezelfde Brouwerij Southern Tier Brewing Company heeft ook een bier met koffiesmaak op de markt gebracht. Het zoete koffiebier is gemaakt van bleke en zwarte mout, geroosterde gerst, karamel, chocolade en Jamaican Blue Mountain Coffee.

  Proteïne bier
  Buff  (Buff Protein Beer)  is een amber bier, dat versterkt is met extra proteïne (7 gram). Het bier is bedacht door fitness aanhangers. Het smaakt naar gewoon bier, maar levert mindere calorieën.

  Oesterbier
  Oesterbier wordt letterlijk gebrouwen met oesters en bevat daarnaast bleke en zwarte mout en gerst. Het wordt gemaakt door de Porterhouse Brewing Compeny in Ierland.

  Chili bier
  Houd je van pittig? Dan is chili bier misschien wel jouw ding. Dit van oorsprong Mexicaanse bier wordt tegenwoordig in de Verenigde Staten gemaakt in de Black Mountain Brewing Company in Arizona. Het bier is echt pittig door toevoeging van chilipepers maar tegelijkertijd ook fris en zoetig.
  Lees ook

  • Pizza! Pizza!Pizza! Pizza!
   De Italiaanse keuken is één van de bekendste keukens van de wereld. De uitblinker van de Italiaanse keuken is zonder twijfel de Pizza. De Pizza is een heel
  • Appels op een stokjeAppels op een stokje
   Ze zien er leuk uit, de appeltjes op een stokje. In Amerika worden ze veel gemaakt en ook in de supermarkt verkocht rond Halloween. Het is eigenlijk helemaal geen nieuw i
  • Belgische bonbonsBelgische bonbons
   Bonbons, ook wel pralines genoemd, zijn verleidelijke lekkernijen. Ze worden gemaakt van chocolade. De cacao waarvan men chocolade maakt, zou lustopwekkende eigenschappen
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven