Mexico? Taco's time!

Weinig tijd om in de keuken te staan maar toch trek in een heerlijk gerecht? Pak je bakplaat er dan maar gauw bij! De Taco, een ingepakte tortilla wordt snel gefrituurd en wordt gecombineerd met verschillende ingrediënten.


Pannenkoeken
Tortilla’s zijn een soort dunne ronde pannenkoeken van maïs of deeg van tarwemeel die gebakken worden op speciale bakplaten. Beide vormen van de tortilla kunnen om bijna ieder type voedsel gewikkeld worden.


Indianen
Taco stammen nog uit de tijd van de Azteken, een Indiaanse stam, en zijn nog altijd een favoriet gerecht van de Mexicanen. De Azteken verbouwden vooral bonen, chilipepers en tomaten. Daarmee maakten ze de bekende tortilla die ze vulden met gekookte bonen en zelf gemaakte sauzen van chilipepers en tomaten.


Alles is mogelijk
Er zijn veel variaties te vinden op de Taco. Vul je Taco met kaas, guacamole, sla, kip en zure room. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. De basis blijft wel altijd hetzelfde: tortilla’s, saus en bonen.

Wrap
In de VS zijn Taco's een succes geworden in de fastfoodketens, waar een harde tortilla schelp gebruikt wordt. De zachte tortilla wordt in de VS vaak wrap genoemd, en er bestaat een eindeloze variantie aan wrap gerechten. Vaak wordt er tarwemeel gebruikt in plaats van maismeel. Dankzij de grote keus uit variaties is er voor ieder wat wils. Of je nou kip of gehakt wil toevoegen, tomaat of komkommer, het is allemaal mogelijk bij dit heerlijke en makkelijk te bereiden gerecht.


Lees ook