Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Breakfast at any time

    De Engelse keuken staat vooral bekend om het stevige Engelse ontbijt en de sandwiches. In verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk zijn er zelfs verschillende varianten op het populaire ontbijt.

    Victoriaans ontbijt
    Het Engels ontbijt stamt af uit de Victoriaanse tijd. In de Victoriaanse tijd was het Verenigd Koninkrijk de rijkste staat op de wereld. De mensen zagen het ontbijt als een kind om te laten zien hoe rijk zij waren en hoe zij opgevoed werden. Een Engels ontbijt bestaat voornamelijk uit bacon, roerei, worstjes, toast, witte bonen in tomatensaus en sauzen zoals tomatenketchup. Er zijn veel variaties mogelijk bij het Engels ontbijt, zo worden er ook gebakken champignons, gebakken ei en bloedworst toegevoegd.




    Tradities
    Het Engelse ontbijt is in de gezinnen aan het vervagen. De mensen eten liever een lichte gemakkelijk te bereiden ontbijt. Het Engels ontbijt is natuurlijk heel stevig en vergt dan ook tijd om klaar te maken. Het komt wel vaak voor dat gezinnen in het Verenigd Koninkrijk in het weekend een uitgebreid Engels ontbijt hebben. Een Engels ontbijt is heel populair in verschillende restaurant- en hotelketens over de hele wereld.                                     



    Lees ook

    • StamppottenStamppotten
      We eten in de winter graag stamppot. Een stamppot symboliseert als het ware de oude Hollandse keuken: ‘eenvoudig, doch voedzaam’. De Nederlandse keuken is van
    • Ree culinairRee culinair
      Ree behoort tot het meest edele wild. Het jachtseizoen loopt van mei tot september en van januari tot half maart. Hoewel de ree tot de hertensoort behoort, moet je het di
    • KoolhydratenKoolhydraten
      Koolhydraten zijn, naast eiwitten, vetten en alcohol, de belangrijkste en grootste energieleveranciers voor ons lichaam. Dit komt omdat de omzetting van koolhydraten naar
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven