Breakfast at any time

De Engelse keuken staat vooral bekend om het stevige Engelse ontbijt en de sandwiches. In verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk zijn er zelfs verschillende varianten op het populaire ontbijt.


Victoriaans ontbijt
Het Engels ontbijt stamt af uit de Victoriaanse tijd. In de Victoriaanse tijd was het Verenigd Koninkrijk de rijkste staat op de wereld. De mensen zagen het ontbijt als een kind om te laten zien hoe rijk zij waren en hoe zij opgevoed werden. Een Engels ontbijt bestaat voornamelijk uit bacon, roerei, worstjes, toast, witte bonen in tomatensaus en sauzen zoals tomatenketchup. Er zijn veel variaties mogelijk bij het Engels ontbijt, zo worden er ook gebakken champignons, gebakken ei en bloedworst toegevoegd.


Tradities
Het Engelse ontbijt is in de gezinnen aan het vervagen. De mensen eten liever een lichte gemakkelijk te bereiden ontbijt. Het Engels ontbijt is natuurlijk heel stevig en vergt dan ook tijd om klaar te maken. Het komt wel vaak voor dat gezinnen in het Verenigd Koninkrijk in het weekend een uitgebreid Engels ontbijt hebben. Een Engels ontbijt is heel populair in verschillende restaurant- en hotelketens over de hele wereld.                                     Lees ook