Bratwurst!

Duitsland staat naast de lederhozen, bier en de prachtige steden het meest bekend om hun Bratwurst. De Bratwurst in Duitsland is een echte toeristenattractie geworden. Als je Duitsland bezoekt dan moet je een Bratwurst geprobeerd hebben. Het Duitse worstje is gemaakt van fijngehakt varkensvlees dat vervolgens gekookt of gefrituurd gegeten kan worden. Een bekende versie van de Duitse braadworst is de Currywurst. De Currywurst wordt meestal tegen een spotprijsje op een kartonnetje geserveerd. De Currywurst wordt vaak met wat currypoeder en currysaus geserveerd.   


Oktoberfest
De Bratwurst heeft ook zijn bekendheid te danken aan het populaire Oktoberfest. Het Oktoberfest is een jaarlijks terugkerende traditie in München, dat ieder jaar zo'n 7 miljoen bezoekers over de wereld trekt. Het Oktoberfest duurt meestal 16 tot 18 dagen. Op het Oktoberfest worden er verschillende soorten bekende Duitse snacks verkocht zoals pretzels, appelstrudels, Wiener schnitzels en natuurlijk Bratwurst. De Bratwurst is nog steeds één van de meest gekochte snacks op het Oktoberfest want er worden jaarlijks zo'n driehonderdduizend stuks Bratwurst opgepeuzelt. De sfeer, het eten en het bier van het Oktoberfest heeft ook zijn indruk gemaakt op de Nederlanders, want Nederland heeft sinds 2011 zelf jaarlijks een Oktoberfest in Tilburg, dat vier dagen duurt. 


Snacks
Als Nederlanders hebben wij ook een eigen kenmerkende worst, namelijk de gerookte worst van de HEMA. De rookworst van de HEMA wordt minder vaak als snack gegeten door het hoge vetgehalte. De Duitsers doen hier niet aan mee. Hoe normaal het voor ons is om een frikandel te halen bij de snackbar is het voor Duitsers normaal om een vette Bratwurst bij de snackbar te halen. De oorspronkelijke Duitse snackbar is ook geen friettent, een worstjestent met bier om de vette hap weg te spoelen. Wij zijn fan van de Duitse worstjescultuur.                                                 Lees ook