Holy Crêpe, Valentijnsdag!

Valentijnsdag staat bekend om de vele zoete lekkernijen die worden uitgedeeld. Tegenwoordig zijn crêpes een echt Valentijnshapje geworden. Crêpes Suzette is de volledige naam voor deze lekkernij. Het is een grote klassieker in de Franse keuken en uitgevonden door Suzanne Reichenberg. In de 19e eeuw. Crêpes Suzette zijn flesjes gedrenkt in 'Suzetteboter' dit is boter gemengd met suiker, Grand Marnier, sinaasappel en citroen. Het gerecht wordt oorspronkelijk geflambeerd geserveerd. Het komt steeds vaker voor dat de Suzetteboter uit het recept wordt gelaten en vervangen door een zoete vulling zoals Nutella.


Om de perfecte crêpe te maken is het belangrijk dat je een goede pan ter beschikking stelt. Er bestaan speciale crêpe pannen en als je besluit om geen crêpe pan te gebruiken, gebruik dan een non stick koekenpan. Crêpe beslag is een stuk dunner dan het standaard pannenkoekenbeslag. Om een perfecte, zijdezacht crêpe te maken is het een must om het beslag in de koelkast te plaatsen, zodat het beslag kan rusten. Een half uur tot een uur is goed, maar een hele nacht is nog beter! Als je er klaar voor bent om de crêpes te bakken, let dan goed op het vuur. Bak de crêpes altijd op zacht vuur en wees niet bang als de eerste twee of drie mislukken, dit hoort er nou eenmaal bij.


Je kunt een lekkere, zoete crêpe maken of een hartige. Als je een zoetige crêpe wilt maken dan is het handig om het beslag wat te zoeten met suiker en vanille. Om het nog romantischer te maken kun je ook eens bij bakwinkeltjes kijken, voor bakvormen van bijvoorbeeld hartvormige crêpes.Lees ook