Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hiragan oftewel Sushi!

    Een hapje voor bij de vrijdagmiddag borrel? Een vergadering, lunch of toch diner? Het Japanse tussendoortje is voor elke gelegenheid gepast! Sushi is een kleinigheid en heeft een doorsnede van enkele centimeters en bestaat iedere keer uit gekookte rijst met geglazuurde rijst azijn.

    It's all about rice
    Sushi is kenmerkend gebundeld met andere ingrediënten zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en vaak ook met tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk wisselen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst.




    Alle soorten en smaken
    De sushi kan,om de smaak te versterken gedoopt worden in sojasaus, die in Japan bij vrijwel elk gerecht wordt geserveerd. Een andere bij sushi veel geserveerde smaakmaker is wasabi, een pikante, op mierikswortel gebaseerde mosterd. Voor wie het lekker vind, is het mogelijk om het met sojasaus te mengen.Sushi kan bereid worden met bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw voedsel, maar sommige veelgebruikte sushi varianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis plakjes, geserveerd zonder rijst wordt Sashimmi genoemd.Sushi wordt vaak geserveerd met gember, wasabi en sojasaus,ook wordt er Daikon gebruikt.



    Your choice
    Dit luxe hapje kent twee stromingen: De Westerse sushi en de traditionele Japanse sushi. Een voorbeeld hier van is de Westerse genaamd: Californian roll. Dit zijn sushi varianten die samengesteld zijn door sushi ketens in Europa. Opvallend is de bijzondere naam voor sushi, dragon roll en rainbow roll zijn hier voorbeelden van. De Sushi dankt zijn naam aan de manier waarop het bereid wordt. Er wordt gebruik gemaakt van voorverpakte bevroren vis, dit zorgt voor een vliegensvlug snelle bereiding. Redenen voor deze snelle wijze komt, omdat restaurants vaak afhankelijk zijn van Japanse voedsel leveranciers die gebruik maken van ingeblikte producten, lang houdbare producten, bevroren producten, gebruik van andere Japanse ingrediënten,zoals mayonaise en het gebruik van sushi machines om sushi te maken.

    Lees ook

    • Keizerlijk rundvleesKeizerlijk rundvlees
      Runderen die gemasseerd worden, naar klassieke muziek luisteren en bier krijgen? Is dit een grap? Nee, we hebben het over de Japanse Wagyu runderen. Wagyu is het meest ex
    • Nu bestaan er ook producten die uit ingrediŽnten bestaan als tarNu bestaan er ook producten die uit ingrediŽnten bestaan als tar
      Wat wordt nu precies met steak bedoeld? Steak is de Engelse benaming voor biefstuk. Met biefstuk bedoelen we een mals en mager stuk spiervlees. Het kan een gewone biefstu
    • Veganistisch kokenVeganistisch koken
      Veganisme is een leefstijl. Veganisten zien af van voeding, kleding (ook schoeisel), medicijnen, cosmetica en alle producten die verkregen zijn uit dieren. De grootste re
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven