Een Pita Gyros, alsjeblieft!

Behalve dat de Grieken bekend staan om hun ongerepte stranden en de azuurblauw zee houden ze ook van lekker eten en goed gezelschap. In Griekenland kan eten vergeleken worden met een feestje. De hele tafel staat vol met allerlei hapjes die met elkaar gedeelt worden. Als je Griekenland ooit heb bezocht, dan heb je vast en zeker je tanden in een Pita Gyros gezet.


Specialiteit
Gyros is varkensvlees dat wordt rondgedraait aan een spit, dit zorgt voor lekker mals vlees. 'Gyros' betekend in het Grieks een hele draai en stamt af van het werkwoord 'gyrizo' wat 'ronddraaien' betekent. Gyros vlees wordt vaak gekruid met oregano, zout, peper en komijn. Tegenwoordig zijn er ook speciale kruidenmixen te vinden in supermarkten voor Gyros. De Pita Gyros wordt vaak geserveerd met frietjes, groente en een Griekse yoghurtdressing die ook wel Tzatziki word genoemd. 


Vette hap
De Pita met Gyros wordt vaak gezien als een vette hap, maar in feite bevat de Pita met Gyros minder vet en calorieën dan een pizza of een hamburger. Het is geen geheim dat een Pita met Gyros lekker smaakt, goedkoop is en nog eens je maag vult. Er zijn altijd nog gezonde varianten van de Pita met Gyros. Als je er zo nu en dan eentje eet, betekend dit niet per sé dat het slecht is voor je gezondheid. Maak dus geen gewoonte van dit heerlijke gerecht!Lees ook