Bowl

Een bowl is een feestelijke, frisse traktatie en bijzonder geschikt voor warme zomerdagen. Een bowl bestaat meestal uit een mix van gewone wijn, mousserende wijn, verschillende vruchten en sterke drank. Voor een bowl zonder alcohol kies je frisse fruitdranken als basis. Het is een dorstlessend drankje, dat het goed doet op een feestje, bij de picknick of als starter bij de barbecue.


Je kunt voor een bowl uit een waaier aan verschillende fruitsoorten kiezen. Je kunt er een bonte boel van maken door gebruik te maken van fruit die zoveel mogelijk verschillende kleuren hebben. Je kunt het fruit ook op elkaar afstemmen en bijvoorbeeld alleen kiezen voor rood fruit (bijvoorbeeld bosvruchten) of groen fruit (appel, kiwi, meloen) of geel fruit (perzik, ananas, sinaasappel). Bedenk wel dat bepaalde fruitsoorten kunnen verkleuren, zoals appel en banaan. Laat een bowl dan ook niet te lang staan. Dan kan het kan niet snel fout gaan, welke fruitsamenstelling je ook kiest. Experimenteer naar hartenlust deze zomer met verschillende fruitsoorten. Tip: gebruik oranje fruit op Koninginnedag!


De vruchten worden ondergedompeld in een basis van alcohol. Je kunt hiervoor een (fruitige) gewone wijn kiezen en/of een mousserende wijn. Gebruik alleen mousserende wijn of combineer den fles gewone wijn met een fles mousserende (sekt of champagne). Om een bowl nog iets meer pit te geven, kun je er een scheutje sterke drank door doen, bijvoorbeeld een apricot brandy. Je kunt ook heel eenvoudig alcoholvrije bowl maken door de wijn te vervangen in een fruitige frisdrank.


Een bowl serveer je bij voorkeur in een mooie glazen kom om het kleurenpalet van het fruit goed te laten uitkomen. Als je gebruik hebt gemaakt van verse ananas of meloen, kan het ook heel decoratief zijn de bowl in de uitgeholde vrucht te presenteren. Je serveert de bowl met een soeplepel. Daarmee schep je het fruit makkelijk mee. Gebruik ook brede glazen, waar je de bowl zonder veel moeite in kunt schenken. Geef er een mooi lepeltje en/of een (sierlijk) rietje bij.


Lees ook