Appelbeignets

Een Oud en Nieuw zonder oliebollen en appelbeignets? Je kan het je haast niet voorstellen. De appelbeignets zijn een traditie voor mensen uit Nederland en België. Jammer dat de appelbeignets alleen met Oud & Nieuw gebakken worden ongeacht hoe lekker ze ook zijn. In dit artikel hebben we er nog een lekker alternatief bij om je zoet te houden tot Oud en Nieuw!


Lekkernij
Appelbeignets zijn er in verschillende soorten en maten. Bakkers verkopen vaak appelflappen in plaats van appelbeignets. Bij de oliebollenkramen kun je ook appelbeignets halen maar dat zijn meer appelbollen in gistbeslag, niks mis mee natuurlijk! Appelbeignets zijn een echte huiselijke lekkernij. Snijdt de appels in plakken van 1 cm dikte en schep ze om in een mengsel van suiker en kaneel. Haal hierna de appelschijven door het beslag en bereidt ze op jouw manier naar keuze. Je kan appelbeignets in de oven bereiden of frituren. Nu is de oorspronkelijke manier frituren maar wil je toch een beetje op de lijn letten, maak je appelbeignets dan in de oven.  


Exotische variant
Ben je de appelbeignets zat en wil je iets anders? Kies dan voor Pisang Goreng! Dit Indische gerecht is gemaakt van bakbananen die in de lengte gesneden worden en daarna in een beslag gefrituurd wordt. Pisang Goreng wordt vaak met pittige pindasaus gegeten. De Nederlandse keuken heeft veel Indische invloeden.
Gebakken banaan is een gerecht uit diverse culturen. In de Surinaamse cultuur worden gebakken bananen als snack gegeten. Surinamers noemen het Bakabana. Indonesiërs noemen het Pisang Goreng. Pisang Goreng word vaak vergeleken met beignet. In de Indonesische keuken wordt Pisang Goreng ook vaak als bijgerecht bij de rijsttafel geserveerd. In Indonesië wordt Pisang Goreng vaak op straat verkocht en gegeten. Net zoals appelbeignet wordt Pisang Goreng gefrituurd in een frituurpan.  


Een Oud en Nieuw wordt nooit saai en eentonig met zoveel manieren om te variëren!  


Lees ook