Sorry voor de verwoordingen, maar dit recept trekt op geen ******. Dit recept leek mij nochtans het proberen waard, al zag ik meteen dat er 't een en 't ander aangepast zou moeten worden om het enigszins te doen lukken. Zo heb ik eerst een lap taartdeeg 20 min blind gebakken bij 200°c en heb ik iets meer appelblokjes gebruikt + extra suiker toegevoegd aan de cranberry's. Om te beginnen is er véél te véél crumble voor de hoeveelheid vulling die je bekomt door dit recept te volgen. Bovendien is de crumble niet 'nat' genoeg, er moet sowieso meer boter toegevoegd worden. Ten tweede moet er méér appel gebruikt worden. Ik gebruikte 3 grote jonagolds, ik zou nu eerder 5-6 jonagolds aanraden die je zacht laat worden samen met 50 gram suiker. De cranberry's er 2 minuten bijgooien is ook al niet het beste plan van de eeuw, cranberry's zijn namelijk énorm zuur en worden dus ware zuurbommen tussen de zoete appeltjes. De cranberry's kan je dus best apart in een pan laten sudderen samen met ca. 3 zakjes vanillesuiker (ik gebruikte één zakje, dat was te weinig.) De vulling die je dan bekomt kan je in de voorgebakken taart uitsmeren en bedekken met een deel van de crumble die minder bloemig gemaakt wordt door er meer boter aan toe te voegen. Waarlijk, als dit recept zo aangepast moet worden vraag ik mij af wie het in godsnaam geschreven heeft, wellicht heeft deze persoon gewoon maar iets opgeschreven zonder eerst het recept te beproeven. (Ofwel is deze persoon gewend aan een zeer slechte keuken en ziet hij/zij geen graten in een zure taart met bloemige crumble. Njam njam.) Normaalgezien verwijder ik recepten die minder lekker waren uit mijn receptenmap, maar dit geval was toch te abominabel om ongemoeid te laten. Dus beste kokers, wees gewaarschuwd en beducht! Verspil uw tijd niet aan dit recept!
Jolien gaf dit recept 2/5 sterren