Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges (op 2 manieren) met gerookte zalm recept
Asperges (op 2 manieren) met gerookte zalm recept

Asperges (op 2 manieren) met gerookte zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het allerbelangrijkste is het schillen van de asperge. Wees hier niet te zuinig mee, want diegene die 1 keer een houterige asperge gegeten heeft, is voorlopig de weg even helemaal kwijt. Na het kopen van de asperge de asperges direct in een pan met koud water leggen, of, in een vochtige handdoek rollen en in de koelkast leggen. Zorg voor een loeischerp aardappelschilmesje en schil de asperge van de kop af naar beneden. Door haar op het aanrecht te leggen verminder je de kans op breken. Snijd de asperge op lengte zodat zij in de pan past. De afgesneden stukjes en de schil niet weggooien (doodzonde). Doe de schillen in een pan en kook hier samen met 1 of 2 kipbouillonblokje(s) heerlijke bouillon van (zie aspergesoep Sjra). Droog de asperges en kruid de asperges met viskruiden rondom. Smelt een half pakje roomboter in de pan en bak hierin op half vuur de asperge totdat zij net bruin is. Intussen de saus maken m.b.v. de bouillon. Kook in de bouillon waaraan 1 tot 2 glazen droge witte wijn toegevoegd zijn de asperges beetgaar (testen met een cocktailprikkertje). Intussen de saus maken m.b.v. de bouillon. Op een groot bord gemengde slablaadjes leggen, daarop de gebakken en/of de gekookte asperges (kan men het verschil proeven), daarover de saus met de geknipte bieslook en tenslotte de plakjes gerookte zalm.

Serveersuggesties

Als wijn neem ik de witte uit de Elzas, maar een Pinot Grigio of een Chardonnay laat ik beslist niet staan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges (op 2 manieren) met gerookte zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven