Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Navarin (stoofpotje van lams- of schapenvlees) recept
Navarin (stoofpotje van lams- of schapenvlees) recept

Navarin (stoofpotje van lams- of schapenvlees)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Schaap is smaakvoller dan lam, maar vaak ook wat vetter. Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Giet het vet weg en houd het vlees achter. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de klein gesneden ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Laat licht carameliseren en bestrooi met de bloem. Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de kalfsfond toe en de wijn. Maak een bouquet garni van de tijm, laurier, peterselie en rozemarijn en voeg dit toe. Voeg het aangebraden vlees toe, breng aan de kook en laat 4 5 minuten sudderen. Verwijder de schil en de harde kern van de tomaten, snijd ze in blokken en voeg toe. Schrap de worteltjes af, snijd ze in stukken van ca. 4 cm en voeg ze toe. maak de meiknolletjes schoon, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Snijd de sjalotjes in vieren en voeg ze toe. Voeg de aardappeltjes toe en breng alles aan de kook. Laat 2 5 minuten koken. Neem het bouquet garni uit de pan. Voeg de doperwtjes toe. Bestrooi naar smaak met zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Laat nog eens 5 minuten garen. Maak de navarin eventueel de dag ervoor klaar en breng hem nog even tegen de kook aan. Serveer in diepe borden. Geef er een glas rode bourgogne bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit navarin (stoofpotje van lams- of schapenvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven