Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Engelse Plumpudding recept
Engelse Plumpudding recept

Engelse Plumpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de citroen en de sinaasappel zorgvuldig. Rasp van de citroen en de sinaasappel het gekleurde deel van de schil. Hak de gedroogde pruimen, de oranjesnippers en de sucade in stukjes. Maal de amandelen fijn. Was en droog de rozijnen en krenten. Verkruimel het brood en vermeng met bovenstaande. Pers de citroen en de sinaasappel uit, klop de boter (op kamertemperatuur!) met de bruine basterdsuiker tot een crème. Klop er één voor één de eieren door. Klop er 1,5 deciliter sinaasappel-citroensap door. Zeef er het zelfrijzend bakmeel samen met het zout, nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder en het kruidnagelpoeder door. Rasp er 1 moesappel boven en meng er het vruchten-broodmengsel door. Roer er de cognac door. Dek de kom af met bakfolie en zet dit beslag 2 dagen op een koele plaats. Vet 2 tulbandvormen van 1,5 liter met boter. Verdeel het beslag erover. De vormen mogen niet meer dan voor 2/3 gevuld zijn. Dek de vormen zorgvuldig af met bakfolie. Zet de vormen in 2 grote pannen. Giet zoveel kokend water in de pannen tot 2/3 van de vormen onder water staan. Kook de puddingen in ca. 6 uur gaar. Houd het water net aan de kook en vul regelmatig bij. Haal de puddingen uit het water en laat ze in de vormen afkoelen. Verpak ze nog in de vormen in de folie. Zet ze tot gebruik evt. enkele weken in de koelkast. Verwarm voor het serveren de puddingen ca. 2 uur in zacht kokend water. Stort de puddingen, verwarm de rum in een soep-opscheplepel. Steek dit aan (niet onder de afzuigkap!) en giet het brandend over de plumpuddingen. Serveer al brandend. Geef er vanillesaus bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit engelse plumpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven