Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bevroren pompelmoezen recept
Bevroren pompelmoezen recept

Bevroren pompelmoezen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de pompelmoezen en de limoen in 2 en pers ze uit. Leg nu 4 pompelmoesschillen in de diepvries. Doe nu wat vruchtvlees bij het sap en weeg dit mengsel. Schil nu de limoen heel dunnetjes en probeer lange slierten te verkrijgen. Meng nu bij het sap. Voeg de helft van zijn gewicht aan poedersuiker toe. Breng dit aan de kook en laat afkoelen. Klop de room op en meng dit met de gekoelde vruchtensap. Giet dit in de ijsbak en zet in de diepvries. Laat dit een 3-tal uurtjes opstijven en roer regelmatig om. Wanneer de sorbet klaar is, verdeel je dat over de pompelmoeshelften en versier je dat met de slierten limoenschil.

Serveersuggesties

Je kan eventueel andere citrusvruchten gebruiken zoals appelsien of mandarijnen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bevroren pompelmoezen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven