Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazenbouten in rode wijnsaus recept
Hazenbouten in rode wijnsaus recept

Hazenbouten in rode wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de ui en snijd hem klein. Schil de gember en snijd hem ragfijn. Maak een marinade van de rode wijn, de ciderazijn en de balsamicoazijn. Roer daar de kruiden onder, de ui en de gember. Laat de bouten hierin minimaal 12 uren marineren, maar liever nog 24 uren. Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog met keukenrol. Wrijf ze in met wat zout. Verhit de boter in een pan en braad de bouten hierin aan. Neem het vlees uit de pan en strooi de bloem bij het braadvocht. Roer goed de klontjes eruit. Laat hem bruin verkleuren. Voeg dan heel geleidelijk, onder voortdurend roeren de wildfond toe. Voeg daarna de marinade toe en leg de bouten weer in de pan. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat zeker 1 uur zachtjes gaar sudderen. Laat daarbij de vloeistof tot de helft inkoken door een tijdje het deksel eraf te laten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid. Laat het niet te gaar worden anders valt het in vezels uit elkaar. Bij wat oudere dieren kan de stooftijd oplopen tot 2 Ó 3 uur! Neem de bouten uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Maak de saus op smaak met eventueel nog wat peper uit de molen en wat zout. Zonodig kun je de saus nog wat binden met een ma´zena papje. Lepel royaal saus over de bouten.

Serveersuggesties

Hierbij kan b.v. rode kool met pommes duchesse geserveerd worden. Drink er een stevig glas droge, rode wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenbouten in rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven