Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus recept
Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus recept

Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper. Stamp en wrijf de jeneverbessen en de peperkorrels fijn in de vijzel. Maak een marinade van de wijn, de balsamicoazijn, de laurier, de jeneverbes, de peperkorrels, de peterselie en de tijm. Dompel de konijnenbouten onder in de marinade. Zet in de koelkast en laat minstens 12 uur marineren. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes even aan. Neem de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Bak de bouten rondom bruin in ca. 5 minuten. Let op dat de ui hierbij niet aanbrandt. Temper het vuur en voeg de marinade toe, de peperkoek en het kruidenbouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat alles in ca. 1 Ó 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Controleer het vlees regelmatig op gaarheid en laat het niet te gaar worden zodat het vlees wel aan het bot blijft zitten. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm door ze in een vuurvaste schaal, afgedekt met aluminiumfolie in de oven te plaatsen bij 90˚C. Giet de saus door een zeef. Voeg de zilveruitjes toe breng de saus opnieuw tegen de kook aan. Breng op smaak met eventueel nog wat zout en peper. Verdeel de konijnenbouten over 4 voorverwarmde borden en schep er royaal de saus overheen. Serveer met rode kool en gekookte aardappelen. Geef er een glas stevige rode wijn bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tamme konijnenbouten in rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Het vlees was erg droog, hoe wordt dit voorkomen?
    Ph.moureau gaf dit recept op 21 december 2014 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven