Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speenvarken in gelei (Mestreechs speebak) recept
Speenvarken in gelei (Mestreechs speebak) recept

Speenvarken in gelei (Mestreechs speebak)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Traditioneel werd vlees van een jong varkentje (speenvarken) gebruikt. Snijd het vlees in grote stukken, doe het samen met de botten in een ketel met royaal water en breng aan de kook. De botten scheiden lijmstof af waardoor de gelei wordt gebonden. Als er geen botten beschikbaar zijn, kan de gelei ook gebonden worden met gelatine. Laat zachtjes sudderen en schuim regelmatig af. Wanneer zich geen schuim meer vormt, de laurier, citroen, peper en zout toevoegen en het geheel in ca. 1 uur gaar koken met de deksel erop. Neem het vlees uit de ketel en laat het afkoelen. Zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken. Breng het ingedikte kookvocht op smaak met zout en peper. Bind het kookvocht met enkele blaadjes gelatine en voeg voor de garnering enkele schijfjes citroen toe. Laat nog heel even doorkoken. Voeg het vlees weer toe en giet alles in een kom. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven. Als de gelei niet stijf genoeg is eventueel opnieuw in de ketel zachtjes aan de kook brengen en nog enkele blaadjes gelatine toevoegen. Meng de azijn met een beetje mosterd tot een glad papje. Serveer het speenvarken-in-gelei koud en overgiet het met de azijn-mosterd saus. Geef er witbrood of roggebrood bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit speenvarken in gelei (mestreechs speebak) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven