Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mestreechs zoervleis recept
Mestreechs zoervleis recept

Mestreechs zoervleis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes en doe er zout en peper op. Maak een marinade van de azijn, water, uien, citroen, kruidnagels en laurierblaadjes. Voeg het vlees toe en zorg dat het geheel onder staat. Voeg zonodig nog water en azijn toe in dezelfde verhouding van 1:2. Laat het vlees op een koele plaats minimaal 24 uur marineren. Haal het vlees uit de marinade met een schuimspaan en dep het droog. Smelt de boter in een braadpan en voeg de suiker toe. Verhit het geheel totdat de boter carameliseert tot sucre brle. Let goed op: wanneer de suiker donkerbruin is verkleurd, de pan meteen van het vuur halen en het vlees erbij doen anders verbrandt de suiker en kan je opnieuw beginnen. Braad het vlees 10 min. aan en voeg dan de marinade toe, geheel of gedeeltelijk, naar gelang je meer of minder saus wilt maken. Laat het geheel met de deksel op de pan garen op een laag vuurtje. Afhankelijk van de ouderdom van het gebruikte dier duurt dit 20 min. tot een uur. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de stroop en verkruimelde peperkoek toe. Laat het vlees niet t gaar worden want dan valt het in vezels uit elkaar. Tot slot de saus binden met een papje van water en aardappelmeel en op smaak maken met peper, zout en eventueel nog wat stroop of azijn. Als je teveel saus hebt gemaakt kun je voor het afbinden nog even de deksel van de pan laten om de saus wat in te dampen. Serveer hierbij kruimig gekookte aardappelen en zelf gemaakte appelmoes van goudrenetten, suiker en kaneel. De appelmoes moet nog warm zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mestreechs zoervleis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven