Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsblanquette met room curry en cognac recept
Kalfsblanquette met room curry en cognac recept

Kalfsblanquette met room curry en cognac


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snij snij ze fijn op een snijplank, hou één derde van deze apart, twee derde doe je in een pot met 50 gram boter en laat deze mooie licht bruin fruiten. Doe 25 gram boter in een pan laat mooi bruinen en voeg het vlees toe als het schuim op de boter verdwenen is, het vlees mooi laten bruinen aan alle zijden en daarna het vuur op laag zetten, curry, peper en zout op het vlees doen en is lekker omroeren. Dan het mengsel bij de gefruite ui voegen, en je pan deglaceren met wat warm water, nog is laten opkoken en het bruine aanbaksel losroeren en dit alles in de pot doen, de tijm en de laurier toevoegen en op een zeer klein vuurtje zachtjes laten pruttelen voor 1 uurtje. Ondertussen gaan we met het kalfsgehakt het ei en het paneermeel een mengsel maken dat we ook nog is kruiden met curry peper en zout, we maken nu kleine gehaktballetjes van dit mengsel. De overschot van de ui en de overschot van de boter doen we in een pot en laten dit ook zachtjes glazig worden, de gekuiste champignons voegen we toe samen met wat peper en zout en dekken de pot af en laten het staan voor 25 minuten op een zacht vuurtje. Als het vlees een uurtje op het vuur heeft gestaan, voegen we de gehaktballetjes toe alsook de champignons met hun braadvocht. We laten dit nog 15 minuten pruttelen, waarna we de cognac toevoegen en ook de room. Als het mengsel terug kookt kan je het eventueel nog wat binden met wat maïzena opgelost in wat water

Serveersuggesties

Dit is een variante op de bekende kalfsblanquette met citroen, dit is geheel anders en ook wat hartiger, ik serveer het met gebakken patatjes of kroketten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kalfsblanquette met room curry en cognac recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven