Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Friese snert recept
Friese snert recept

Friese snert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spliterwten en zet ze op met 2 liter water. Als dit kookt, voeg je de boullionblokjes, gesneden knolselderij en de spekblokjes toe. Na een half uurtje zacht pruttelen en goed roeren, voeg je de rest van het vlees toe. De hamlappen wel even snijden in niet te kleine stukken. Dan weer en half uur pruttelen en roeren en dan doe je de soepgroente erbij. Nu laat je het geheel nog ruim 1,5 tot 2 uur op een heel zacht vuurtje pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren! Dan is de friese snert klaar voor cosumptie. Maar het lekkerste is de snert als je hem een nachtje laat staan. Heerlijk met echt Fries roggebrood.

Allergenen Informatie

Voor dit friese snert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Friese snert heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Dé snert. Zo moet ie zijn. Je kunt vanuit dit recept verder met bijvoorbeeld een kruidnageltje oid. Ik heb hem al vaak gemaakt en 't is altijd goed. Wel écht een nacht laten staan!
  Jacco gaf dit recept op 27 oktober 2017 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven