Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mousseline de Canard au Foie Gras recept
Mousseline de Canard au Foie Gras recept

Mousseline de Canard au Foie Gras


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de eend van binnen met peper en zout. Braad ze in een oven van 200 graden C. in een uur gaar. Als ze klaar is, haalt U ze uit de oven. Zet een metalen vorm voor de mousseline in de koelkast. Haal het vel van de eend en laat ze afkoelen. Haal dan al het vlees van de botten en weeg dit. Het gewicht van de ganzenlever moet 1/3 zijn van het gewicht van het vlees. Draai het vlees van de eend twee keer door de vleesmolen met de kleinste plaat. Passeer het daarna door een zeef, evenals de ganzenlever. Meng beide goed door elkaar. Zet de kom met deze puree in een bak met ijsblokjes en laat hem daarin totdat we hem weer nodig hebben. Smelt de gelei au bain marie en voeg 3 eetlepels port toe. Klop de slagroom stijf. Meng deze door de puree en laat deze op het ijs staan. Voeg 5 eetlepels gesmolten gelei toe, evenals de rest van de port, zout, peper, een beetje kruidnagelpoeder, nootmuskaat en gemberpoeder. Haal de metalen vorm uit de koelkast. Schenk er de rest van de gelei in, draai met de vorm, zodat de gelei de bodem en wanden van de vorm bedekt. Op deze wijze zal er een dun laagje gelei stollen langs de hele oppervlakte van de vorm. Zet ze nog tien minuten terug in de koelkast, zodat de gelei goed stijf wordt. Vul de vorm dan met de mousse van eend, druk deze goed aan en laat enkele uren in de koelkast staan. Voor het uit de vorm halen dompelen we de vorm even in wat warm water, drogen ze af en storten de mousseline op een koude serveerschotel. Geef er geroosterd brood met boter bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mousseline de canard au foie gras recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven