Texelse Kruidenbollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van hendrikjee
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
- Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
- Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
- Verdelen en opbollen.
- Bestrijk de zijkanten van de broodjes in met wat olie en plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (Liefst een hoge bakplaat gebruiken en 30 broodjes per plaat.
- De olie zorgt ervoor dat de broodjes na het bakken gemakkelijk losgetrokken kunnen worden).
- Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
- Narijs ca. 50 minuten Bak ze goudbruin af.
- Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 10 stuks, losgescheurd).
- Baktemperatuur op 230°C en aflopend bakken naar 200°C.
- Baktijd is 6 tot 8 minuten.
- De deegtemperatuur is 26°C.
- De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 8 minuten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem en stroop
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 201 kcal | 10% | 4824 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 768 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |