Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Smurfenbroodjes recept
Smurfenbroodjes recept

Smurfenbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje. Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten. Verdelen en opbollen. Laat de bolletjes even zo`n 15 minuten loskomen (onder kleedje). Maak de mini broodvormen schoon en vet ze in. Deegbolletjes tot stompe puntjes vormen (ca. 13 cm) Leg de broodjes direct, met de sluiting onder, in de blikjes. Strijk de broodjes netjes met eistrijksel. Narijs ca. 50 minuten. Bak ze goudbruin af en los ze direct (controleer vooral de onderkant of deze gaar genoeg is). De baktemperatuur is 250C. De baktijd is 8 tot 10 minuten voor 30 stuks. De deegtemperatuur is 25C. De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit smurfenbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven