Kangoeroe filets

Hier vertellen wij je alles over Kangoeroe filets. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kangoeroe filets.

Gebruik van Kangoeroe filets

Een speciaal stukje vlees als kangoeroe filet wordt meestal met veel zorg en delicate (wild)sauzen bereid. Het vlees smaakt prima met aromatische kruiden. Voeg geen zout toe voor het bereiden. Het zout trekt het vocht uit het vlees. Populaire technieken voor het bereiden van filets van de jonge kangoeroe zijn: in hete olie in de pan snel dichtschroeien, barbecueŽn, grillen, roerbakken en smoren. Door het lage vetgehalte van het vlees kan het snel aanbakken. Kangoeroevlees moet rosť klaargemaakt worden en liever niet doorbakken. De geroosterde of gegrilde filets bedekt u na het bereiden met folie en laat u 5 tot 10 minuten rusten.

  • diepvries: 6 maandenHoudbaarheid
  • WildCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Kangoeroe filets

AustraliŽ is het enige continent waar kangoeroes vrij in de natuur voorkomen. Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten kangoeroes. Er mag op 4 soorten gejaagd worden. Ieder jaar bepaalt de Australische regering op hoeveel kangoeroes mag worden gejaagd. Jaarlijks is dat zo?n 10% van de populatie. Kangoeroes vormen een serieuze bedreiging voor het Australisch verkeer en in grote delen van het land veroorzaken zij woestijnvorming door overbegrazing. Daarnaast zijn kangoeroes ook een grote plaag voor de boeren: zij eten namelijk de groengewassen en het voedsel van het vee op. Bekende kangoeroesoorten zijn de Euros, Wallibies, Grijze- en Rode kangoeroes. AustraliŽ exporteert het kangoeroevlees. Kangoeroevlees valt onder het exotisch wild. De jacht op kangoeroes wordt gedaan door kangoeroejagers die hiervoor een vergunning hebben. De kangoeroejacht staat onder controle van de Animal Welfare Organisation of Australia. Kangoeroevlees wordt geslacht in door de Europese Unie goedgekeurde slachterijen. Het vlees wordt volgens bepaalde normen geslacht en verwerkt. Kangoeroevlees wordt het hele jaar door geÔmporteerd. Het vlees is dieprood van kleur en bijzonder mager. Het vlees bevat veel mineralen en heeft een hoog proteÔne gehalte. De natuurlijke levensstijl van de kangoeroe zorgt ervoor dat het vlees veel gezonder is dan vlees dat op een industriŽle manier geproduceerd wordt. Jonge kangoeroe filets hebben een subtielere smaak dan de filet van oudere kangoeroes. Deze laatste hebben een meer uitgesproken wildsmaak. Door de grote afstand van AustraliŽ naar Europa wordt het vlees diepvries verscheept. Vers kangoeroevlees is alleen op aanvraag verkrijgbaar. Kangoeroevlees is meestal in een vacuŁmverpakking verpakt. Let u bij de aankoop op of het vlees mooi rood van kleur is, het mag niet bleek of zwart zijn, hard en/of droog.

Enkele gebruiksvormen van Kangoeroe filets

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Kangoeroe filets