Lamspoulet

Hier vertellen wij je alles over Lamspoulet. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Lamspoulet.

Gebruik van Lamspoulet

Voor het maken van stoofpotjes is lamspoulet een zeer geschikte keuze. Het wordt vooral voor gerechten in de Marokkaanse tajine gebruikt. Een tajine is een Noord-Afrikaanse stoofpot van aardewerk. De gerechten die in de tajine worden bereid, ontlenen daar ook de naam aan. Zo wordt met een Marokkaanse tajine een stoofgerecht uit de tajine bedoeld. Gestoofd lamsvlees combineert goed met couscous, rijst, pompoen, tomaat, pruimen en kruiden als knoflook, ui, kaneel, tijm en rozemarijn. Je kunt het vlees stoven, smoren en bakken. Reken voor het smoren en bakken ongeveer drie kwartier kooktijd. Je kunt het vlees ook koken, de kooktijd bedraagt dan een half uur. In plaats van lamspoulet kun je ook het vlees van lamsschouder in stukjes snijden. Je kunt dan zelf de grootte van de stukjes vlees bepalen, maar voor de stoofgerechten maak je de stukjes niet te groot (ongeveer de grootte van een dobbelsteen). Bij gestoofd lamspoulet smaakt een glas volle rode wijn (Cabernet Sauvignon of Rioja). Lamspoulet is ook zeer geschikt voor het maken van lamsragout. Het smaakt heerlijk met rijst of pasta en een frisse, knapperige salade. Een kruidige rode Chateauneuf du Pape is een perfecte begeleider bij kalfsragout met tijm.

Algemene informatie over Lamspoulet

Voor het maken van stoofpotjes is lamspoulet een zeer geschikte keuze. Het wordt vooral voor gerechten in de Marokkaanse tajine gebruikt. Een tajine is een Noord-Afrikaanse stoofpot van aardewerk. De gerechten die in de tajine worden bereid, ontlenen daar ook de naam aan. Zo wordt met een Marokkaanse tajine een stoofgerecht uit de tajine bedoeld. Gestoofd lamsvlees combineert goed met couscous, rijst, pompoen, tomaat, pruimen en kruiden als knoflook, ui, kaneel, tijm en rozemarijn. Je kunt het vlees stoven, smoren en bakken. Reken voor het smoren en bakken ongeveer drie kwartier kooktijd. Je kunt het vlees ook koken, de kooktijd bedraagt dan een half uur. In plaats van lamspoulet kun je ook het vlees van lamsschouder in stukjes snijden. Je kunt dan zelf de grootte van de stukjes vlees bepalen, maar voor de stoofgerechten maak je de stukjes niet te groot (ongeveer de grootte van een dobbelsteen). Bij gestoofd lamspoulet smaakt een glas volle rode wijn (Cabernet Sauvignon of Rioja). Lamspoulet is ook zeer geschikt voor het maken van lamsragout. Het smaakt heerlijk met rijst of pasta en een frisse, knapperige salade. Een kruidige rode Chateauneuf du Pape is een perfecte begeleider bij kalfsragout met tijm.

Enkele gebruiksvormen van Lamspoulet

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Lamspoulet