Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week 12 houten spiesen in water.
  2. Prik op elke spies 6 vleesblokjes en leg de spiesen naast elkaar in een niet metalen rechthoekige schaal.
  3. Meng de paprika's poeders 0,8 deciliter citroensap en 0,6 deciliter olie in een metalen kom.
  4. Giet dit over het vlees.
  5. Bestrooi het nog even met en peper en zet het vlees in de koelkast.
  6. Voor de skordilia:
  7. kook de aardapelen in 20 minuten gaar.
  8. Laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine met knoflook en 1 eetlepel citroensap.
  9. Voeg.
  10. terwijl de machine draait, langzaam de rest van de olie toe en meng alles nog 30 tot 60 seconden, of tot de olie op is.
  11. Ga zeker niet te lang door, want dan wordt de skordalia te plakkerig.
  12. Breng ze op smaak.
  13. Verhit een grillpan of BBQ en bestrijk deze met olie.
  14. Gril de spiesen in 3-4 minuten aan beide kanten voor medium 5-6 minuten voor doorbakken.
  15. Was de spinazie en doe hem met een aanhangend water in de pan.
  16. Kook hem in 1-2 minuten op een matig vuur, of tot hij begint te slinken.
  17. Haal hem uit de pan en roer de rest van de citroensap erdoor.
  18. Serveer de kebab met skordilia, spinazie en
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%700 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamskebab met paprikapoeder en skordalia
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Lamskebab met paprikapoeder en skordalia