Tajine lamsvlees met sperzieboontjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp
  • Mok

Bereidingswijze

  1. Laat de wellen in koud .
  2. Snipper de heel fijn.
  3. Ontdoe de en de van de harde steeltjes.
  4. Doe en in een grote mok en knip met een schaar in stukjes.
  5. Was de en rasp het groen van de schil af.
  6. Verwijder vel en zaadlijsten van de en snijd ze in stukjes.
  7. Schil de en snijd hem ragfijn.
  8. Verhit de olie in de tajinepan en fruit de hierin glazig.
  9. Pers het erboven uit.
  10. Voeg de toe en bak hem rondom aan in ca. 5 minuten.
  11. Voeg het en het halve toe.
  12. Wrijf het lombokje fijn en voeg toe.
  13. Voeg de , , limoenrasp, tomaat en toe.
  14. Strooi de erbij en roer goed door de saus.
  15. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat 15 min.
  16. garen.
  17. Maak de boontjes schoon en snijd ze in drieën.
  18. Laat de uitlekken en snijd ze in stukjes.
  19. Leg de boontjes en boven op de lamsragout.
  20. Breng opnieuw aan de kook.
  21. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat alles nog eens 30 min.
  22. garen.
  23. Serveer met couscous en een glas stevige, rode wijn.
  24. Variatie: * Vervang de tomaat door aubergine. * Vervang de abrikozen door zwarte pruimen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
441 kcal
22%1764 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tajine lamsvlees met sperzieboontjes