Rösti

Hier vertellen wij je alles over rösti. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met rösti.

Gebruik van rösti

Rösti zijn een soort koeken van geraspte aardappelen, die worden gebakken. In Nederland wordt het meestal als bijgerecht gegeten naast vlees en groenten, maar in Zwitserland is het een nationaal gerecht. De rösti wordt vaak vermengd met andere ingrediënten, zoals uien, spek, kaas, appel of kruiden.

Algemene informatie over

De gebakken aardappelreepjes uit Zwitserland werd oorspronkelijk als ontbijt gegeten door boeren rond Bern, maar is tegenwoordig een nationaal gerecht en ook buiten de landsgrenzen bekend.

Er zijn vele verschillende recepten die voorschrijven hoe rösti gemaakt moet worden. Volgens het ene moeten voorgekookte aardappelen worden gebruikt, volgens het andere juist rauwe aardappelen en weer andere recepten reppen over bepaalde aardappelrassen. Ook de grootte van de koeken is niet eenduidig aan te geven.

Rösti wordt meestal gemaakt met veel boter of reuzel, waardoor het een voedzaam product wordt. Als er rauwe aardappelen worden gebruikt, is de rösti meestal wat compacter dan wanneer gekookte aardappelen worden gebruikt, die het geheel wat droger maar krokanter maken.

Rösti is makkelijk zelf te maken, maar is ook in de supermarkt te koop. Meestal zijn ze te vinden in zakken in het vriesvak.

Enkele gebruiksvormen van rösti

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met rösti