Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mineola

Hier vertellen wij je alles over Mineola. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Mineola.

Gebruik van Mineola

De mineola heeft een dikke (niet eetbare) schil, wat hem makkelijk te pellen maakt. De kleur van deze citrusvrucht is oranje, net als het vruchtvlees. De smaak is fris en lichtzuur. Hoewel ze niet zo bekend zijn bij iedereen, zijn ze toch het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt en de groenteboer. Bekende merken zijn Jaffa (afkomstig uit Israel) en Carmel (afkomstig uit Peru). Mineola’s hebben geen pitten, wat het een zeer makkelijk te verwerken vrucht maakt. Je bewaart de vrucht het best bij een kamertemperatuur van 12 graden. In de zomer houd je ze langer goed in de koelkast, hoewel de lagere temperatuur sneller voor bederf kan zorgen. Let bij de aankoop op de kwaliteit van de schil. Deze moet dik, glanzend en zonder beschadigingen zijn. Je kunt dit fruit probleemloos op de fruitschaal tussen andere fruitsoorten leggen. Mineola’s kun je uit het vuistje als tussendoortje eten. Mineola’s laten zich eenvoudig persen. Het sap kan verwerkt worden in smoothies en vruchtensappen of in de marinade voor vlees en vis. Partjes mineola kunnen gebruikt worden zowel in fruit- als groene salades. Ook past het vruchtvlees van dit fruit prima in het nagerecht. Mineola’s barsten van de vitamine C en helpen, net als andere citrusvruchten goed tegen verkoudheden. Als je geen mineola’s kunt vinden, zijn sinaasappels een goed alternatief. Het enige nadeel is dat de sinaasappel zich lastiger laat schillen.

 • 10 tot 14 dagenHoudbaarheid
 • CitrusfruitCategorie
 • In te vriezen

Algemene informatie over Mineola's

De mineola behoort tot de citrusvrucht. De mineola is een gekweekte vrucht die ontstaan is uit een kruising tussen de kleine mandarijn (tangarine) en de grapefruit. Citrusvruchten laten zich over het algemeen vrij gemakkelijk kruisen als zij afkomstig zijn van dezelfde familie of tot dezelfde groep behoren. Soms gebeurt het zelfs spontaan. Kwekers kruisen citrusvruchten door middel van het kweken van hybriden, kruisbestuiving, klonen, mutanten, inteelt en zelfbestuiving. Citrusvruchten komen oorspronkelijk waarschijnlijk uit het gebied tussen de Himalaya en het zuiden van China. Ze waren in ieder geval al voor onze jaartelling bekend in China en werd door de Arabieren naar Europa (Spanje) gebracht. De mineola is herkenbaar aan het puntje bovenop de vrucht. Sommigen noemen dit het neusje van de mineola. Hiermee heeft hij aan de tak gezeten. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar omdat ze uit het buitenland (Israel en Peru) worden aangeleverd. 

Enkele gebruiksvormen van Mineola

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met MineolaInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven