Tajine, Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees
- 3 eetlepels olie
- 1 kilo lamsvlees, in blokjes gesneden
- 1 ui, in mooie niet al te dikke ringen
- 50 gram donkere rozijnen
- 50 gran grof gehakte hazelnoten
- 0,25 theelepel piment
- een mespuntje nootmuskaat.
- 4 deciliter lams-vleesfond (pot) of vleesbouillon (van tablet)
- zout
- witte peper, het liefst uit de molen want dat is iets grover
- 0,5 limoen, in 4 partjes
- 1 kleine aubergine, geschild, in plakken van 1 centimeter
- 1 blikjes tomaten op sap (a 4 deciliter, uitgelekt)
- 500 gram couscous
- 2-3 eetlepels fijn gesneden citroenmelisse of munt
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.