Zalmterrine
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Ontdooi de en pocheer deze in 5 tot 7 minuten tegen de kook aan in een laagje water.
- Laat de daarna goed uitlekken.
- Bewaar het kookvocht.
- Fileer de (er blijft ongeveer 650 gram over).
- Doe de gefileerde , de , de creme fraiche en de in een keukenmachine en meng alles goed dooreen.
- Week de in wat water.
- Los daarna de drooggeknepen op in wat kookvocht van de .
- Meng het met de , voeg er de ui en de bij en doe dit bij het zalmmengsel.
- Breng het mengsel op smaak met , en en meng het nog eens goed.
- Neem een cakevorm van 26 cm en bedek deze met glad aluminiumfolie.
- Schep het mengsel vervolgens in de vorm en druk het goed aan met een spatel.
- Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat het een hele nacht opstijven in de koelkast.
Variaties op Zalmterrine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalmterrine | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Zalmterrine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 61 kcal | 3% | 366 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |