Zalmterrine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de en pocheer deze in 5 tot 7 minuten tegen de kook aan in een laagje water.
  2. Laat de daarna goed uitlekken.
  3. Bewaar het kookvocht.
  4. Fileer de (er blijft ongeveer 650 gram over).
  5. Doe de gefileerde , de , de creme fraiche en de in een keukenmachine en meng alles goed dooreen.
  6. Week de in wat water.
  7. Los daarna de drooggeknepen op in wat kookvocht van de .
  8. Meng het met de , voeg er de ui en de bij en doe dit bij het zalmmengsel.
  9. Breng het mengsel op smaak met , en en meng het nog eens goed.
  10. Neem een cakevorm van 26 cm en bedek deze met glad aluminiumfolie.
  11. Schep het mengsel vervolgens in de vorm en druk het goed aan met een spatel.
  12. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat het een hele nacht opstijven in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Zalmterrine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmterrine
VariatieAantalGang
Zalmterrine1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zalmterrine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ben het nu aan het uit proberen en laat het weten als hij goedgelukt is en of hij heerlijk was. Groet Petri.
Petri 30 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%366 kcal
Vetten
5 g.
7%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmterrine