Varkensmedaillons in spinazie-tomatenroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de en de knoflook.
    Was de spinazie en laat goed uitlekken.
    Was de en houd enkele takjes apart voor garnering.
    Dep de droog.
  2. Snijd het vlees in 10 plakken (medaillons).
  3. Leg steeds 1 takje om de medaillons en wikkel er een plakje omheen.
  4. Zet vast met een cocktailprikker.
    Verhit de olie in een grote pan.
  5. Braad het vlees (inclusief spekrand)
    er krachtig in aan.
  6. Bak op middelhoog vuur verder in 6-7 minuten
    Breng op smaak met en en neem uit de pan.
    Fruit de en de knoflook in het hete bakvet.
  7. Bak de kort mee.
  8. Voeg de inclusief sap toe en druk ze iets kleiner.
    Voeg de toe.
  9. Breng op smaak met en en .
    Kook het geheel ca. 10 minuten op laag vuur.
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Laat intussen de spinazie in een pan met een beetje water kort slinken.
  10. Laat goed uitlekken en meng hem door de tomatensaus
    Breng op smaak met en .
    Schenk 2/3 van de spinazie-tomatenroom in een ovenschaal, leg de medaillons erop en giet de overige saus eroverheen.
    Bak ca. 15 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
632 kcal
31%3792 kcal
Vetten
52 g.
74%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensmedaillons in spinazie-tomatenroom