Gegrilde varkensmedaillons
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Gebruik een grillpan met anti-aanbaklaag en geribbelde bodem.
Zet deze alvast op een laag vuurtje zodat hij gelijkmatig kan opwarmen.
Maak de schoon, verwijder ev. - vliesjes en velletjes en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd ze in ronde plakken van ca. 2 à 2,5 cm dikte: - dat noemen we de medaillons.
Leg de medaillons plat , naast elkaar op je werkblad. - Leg er een strook huishoudfolie overheen.
- Druk nu elk medaillonnetje stevig plat met een vlakke hand.
- Je zult zien dat ze dan tevens een stuk groter in doorsnede worden.
Giet een flinke scheut (die voor bakken en braden, niet de extra vergine) in een kopje.
Gebruik een kwastje om beide zijden van de medaillons met deze te bestrijken.
Zet het vuur onder de grillpan hoger en laat hem goed heet worden; uiteraard niet té!
Leg de medaillons in de droge grillpan en grill ze ca. 3 minuten per zijde. - Druk ze een paar keer goed plat tegen de bodem van de grillpan met een vork of lepel.
- Verschuif ze hierbij niet want dan verstoor je de mooie donkerbruine grillstrepen die de ribbels van de pan op de medaillons achterlaten.
Haal ze uit de pan, bestrooi beide zijden met wat en versgemalen peper en dien ze meteen op. - Gebruik voorverwarmde borden om je gerecht mooi warm op tafel te krijgen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |