Met een vork de in stukjes of in flinters uit elkaar halen.
4 eetlepels van de bouillon in een schaal doen en hierdoor het , de flinters , , hardgekookt , losgeklopt ei(1 stuk)(1 stuk), knoflook(2 tenen) of ui en zout(1 stuk) en peper(1 stuk) goed door elkaar mengen.
Vorm er met vochtige handen balletjes van, niet al te groot.
Zeef de bloem(1 stuk) en haal de balletjes hierdoor.
Het teveel aan bloem(1 stuk) eraf schudden.
De olie(3 eetlepels) verhitten en de balletjes aan alle kanten bruin bakken.
Doe dan de rest van de bouillon in de pan en laat het geheel met een deksel op de pan, nog circa 10 a 20 minuten zachtjes pruttelen.
Als het te droog wordt, nog wat bouillon erbij.
Proef de saus en strooi zout(1 stuk) en peper(1 stuk) bij als het nodig is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
Gluten
visbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
visbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en ei
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
Vis
tonijn en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.