Telor Cina (gekleurde eieren)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Breng ongeveer 1 ltr.
- water aan de kook en leg de daarin.
Draai het vuur wat zachter zodat het water zacht blijft koken.
Laat de 8 min. - koken.
Laat de schikken met veel kous water en spoel de zodat deze wat afkoelen.
Maak de schil van de stuk door deze over wat hards te rollen en of te kloppen zo dat er barstjes in de schil komen.
Maar de schil niet verwijderen.
Doe de terug in de pan met de verse , ketjap, en en giet er ca. 1 ltr. - water op.
Zorg er voor dat het geheel weer aan de kook komt.
Verlaag het vuur en laat het geheel ongeveer 15 minuten heel zachtjes koken .
Laat de weer schikken met veel koud water.
Als de wat zijn afgekoeld pel dan de schil er volledig af.
Snij de doormidden.
Verwijder de dooiers van de en maak hiervan een mooie vulling .
Wrijf de eierdooiers fijn in een vijzel voeg de , , knoflook en frietsaus toe.
Maak hiervan een mooie homogene massa.
Vul de met de kruiden massa.
Serveer deze als bijgerecht of als hapje
Ook lekker om te maken
-
Recept
Telor Delam Nasas (eieren in ananassaus)425m
-
Recept
Telor masak Bali (scherp gekruide eieren)430m
-
Recept
Telor mengisi (gevulde eieren met gekruid gehakt)445m
-
Recept
Telor balado (eieren in pittige saus)440m
-
Recept
Kari Telor (gevulde eieren)445m
-
Recept
Gulai telor (Eieren in pittige saus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 222 kcal | 11% | 888 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |